Bra och billig hundbur för bilen

28 december 2021 jonas olsson

editorial

Människans bästa vän måste åka säkert i bilen och det gör hunden i en egen hundbur som monteras i bilens bagageutrymme. En bra hundbur är bekväm och säker för hunden och därför anpassad efter hundens storlek. Buren ska vara så pass stor att hunden både kan sitta eller stå upp om den vill. Men den ska även enkelt kunna vända sig runt i buren. Är buren tänkt för att användas för två hundar eller fler måste den givetvis också vara större. 

Men de flesta hundar vill inte att utrymmet heller ska vara alltför stort. Ett lagom eller mindre utrymme gör att hunden känner sig mer trygg. Generellt är hundburar gjorda för att användas i kombibilar, men det har också på senare år börjat tillverkas hundburar som passar i andra bilar. Viktigt är att man förser hundburens botten med en halkfri matta så att hunden får fäste och inte skadar sig i transporten. Hunden måste också ha möjlighet till skugga när man kör och man kan därför behöva montera solskydd sidorutorna. Men att lämna hunden ensam i bilen när det är varmt och solen skiner gör man inte!

 

image

 

På nätet är utbudet större och hundburarna billigare

Hundburar kan man ofta hitta i djuraffärer, men man kan även köpa hundburar i nätbutiker och få dem levererade hem. Att köpa en hundbur på nätet är ofta billigare än i en fysik butik och utbudet är också mycket större. Visst kan det kännas krångligare eftersom man inte kan fråga någon i butiken om råd, men det finns ofta tydliga instruktioner på webbsidan över hur man väljer rätt storlek på buren. Men hundburarna är också sorterade efter bilmärke och årsmodell, vilket gör det enkelt att hitta en bur som passar till bilens bagageutrymme. Skulle det mot all förmodan ändå bli fel har man full returrätt på hundburen.

Fler nyheter