Desoutter: Industriell precision och innovation

22 maj 2024 Maja Bergman Lindberg

editorial

Desoutter, ett namnkunnigt företag inom verktygsindustrin, har levererat högkvalitativa industriella verktyg och monteringssystem i över ett århundrade. Deras produkter är en synonym för precision, hållbarhet och teknisk innovation. I varje tillverkningsprocess där effektivitet och noggrannhet är prioriterat, finner man ofta Desoutters elektriska och pneumatiska verktyg i händerna på fackarbetarna.

Från starten till global närvaro

Desoutter grundades 1914 av bröderna Marcel och Louis Desoutter i Storbritannien. Företaget började med produktion av idrottsflygplan men övergick snart till att bli en pionjär inom utveckling av verktyg för den växande bilindustrin. Idag är Desoutter ett globalt varumärke som erbjuder ett brett sortiment av avancerade industriella verktyg, från batteridrivna mutterdragare till kompletta monteringssystem. Inom automotive sektorn har Desoutter etablerat en stark närvaro, hjälpt tillverkare att optimera sina monteringslinjer och ökat produktionskapaciteten genom att integrera smarta lösningar som bidrar till ’Industri 4.0’. Deras engagemang för kvalitet och innovation har inte bara begränsat sig till bilindustrin, utan även omfattar luftfartssektorn, elektronik, energi och mer.

Desoutter

Produktutbud och anpassningsförmåga

Desoutter har lagt stor vikt vid att mångsidigheten och precisionen i deras verktyg möter industrins krav. Deras omfattande produktutbud inkluderar bland annat:

  • Elektriska och pneumatiska skruvdragare: Desoutter levererar skruvdragare med hög precision för montering, vilka garanterar rätt anspänning och vridmoment varje gång.
  • Batteridrivna verktyg: Dessa verktyg är designade för mobilitet och flexibilitet utan att kompromissa med prestanda.
  • Mutterdragare: För mer krävande uppgifter erbjuder Desoutter mutantterdragare med hög precision och kraft som passar för kritiska fästningstillämpningar.
  • Monteringssystem och arbetsstationer: Från enkel handhållna verktyg till helt automatiserade monteringssystem, Desoutter tar fram lösningar som maximerar produktivitet och minimerar operatörens arbetsbelastning.

Teknologiska förnyelser och hållbar utveckling

Desoutter står ut för sin ständiga strävan efter teknologisk förnyelse. Med införandet av smarta funktioner och anslutna verktyg, har företaget revolutionerat sättet produkter övervakas och hanteras på monteringslinjen. ’Desoutter 4.0 lösningar’ låter användarna granska och analysera verksamhetsdata, optimera produktionen och säkerställa en konsekvent produktkvalitet. Samtidigt uppmärksammar Desoutter hållbar utveckling. De arbetar för att sänka energiförbrukningen och minimera avfall i produktionsprocessen, samtidigt som de hjälper sina kunder att uppnå sina miljömål. Deras verktyg är designade för att vara hållbara och ha lång livslängd, reducerande behovet av frekvent utbyte och underhåll.

Samarbetspartners och tillgänglighet

Som ett världsledande varumärke inom sin bransch, har Desoutter byggt upp ett omfattande nätverk av distributörer och servicepartners globalt, för att kunna tillgodose sina kunders behov. Oavsett var i världen man behöver professionell utrustning och support, finns Desoutters expertis nära till hands. Sammanfattningsvis står Desoutter för kvalitet och precision, och tillsammans med partners som rätt leverantör säkerställs tillgängligheten av dessa världsledande verktyg på den svenska marknaden, vilket gör dem till ett nyckelval för industrier som strävar efter effektivitet och innovation.

Fler nyheter