Med en odlingsram går din odling galant

14 april 2022 jonas olsson

editorial

Det är många som har ett stort intresse av att odla kryddor, grönsaker eller något annat. En del har en stor trädgård att påta i medan andra odlar på balkongen. Du kanske själv brinner för att så kryddor eller plantera tomater eller några andra godsaker. Det är väldigt behändigt att använda sig av en odlingsram som finns i olika storlekar och utföranden.

Om du har en liten balkong pasar det fint med en liten modell och har du en trädgård kan du med fördel välja någon av det större storlekarna. En odlingsram är inte bara praktisk, den är även väldigt snygg och ramar in det som du vill odla på ett attraktivt sätt. Dessa ramar finns som fyrkantig, runda och rektangulära. Tillgång till färska kryddor är härligt och känslan av att plocka egenodlade solmogna tomater är fantastisk. Oavsett vad du väljer att odla så behövs det någonting passande att låta de växa i. 

 

Pallkrage

 

Skapa något unikt med rustika odlingsramar

Oavsett om du odlar olika grönsaker eller väldoftande kryddor och örter så vill du förmodligen att det ska se vackert och tilltalande ut. För att du ska få en unik odling med en spännande effekt  kan du med fördel använda en rund odlingsram tillsammans med rektangulära pallkragar. Du kan till exempel ställa fyra stycken pallkragar i en fyrkant och den runda odlingsramen i mitten. 

En annan idé är att ställa en klassisk pallkrage i mitten och en rund odlingsram i varje hörn. Med olika former och storlekar kan du låta fantasin flöda och skapa något unikt som sticker ut. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller en erfaren trädgårdsmästare, produkterna passar för alla. Även om du bara har tillgång till en liten yta som en balkong går det fint att odla i liten skala. Några örter eller kryddor får alltid plats. 

Fler nyheter