Med led downlights får du en stämningsfull belysning

26 oktober 2021 jonas olsson

advertorial

Ibland behöver vi en kraftfull arbetsbelysning och andra gånger en mer dämpad belysning, så kallad mysbelysning. Belysning finns i en mängd olika varianter som taklampor, vägglampor, bordslampor, spotlights och downlights. Alla olika lamptyper har sina speciella fördelar. Hur många lampor har du i ditt hem? Om du bor i en liten lägenhet kanske du inte har så många. Oavsett hur du bor är det viktigt med rätt sorts lampa på rätt plats.

Har du hört talas om downlights? Det är en typ av belysning som är infälld i taket och därmed tar väldigt liten plats. En downlight med LED-belysning kan med fördel sättas i ett rum med låg takhöjd. Du behöver då inte krångla med andra typer av taklampor som kan hänga i vägen. Du vill givetvis inte ha en taklampa som du eller dina gäster slår huvudet i.

En infälld takbelysning kan du sätta in i alla rum och de finns både med och utan ljuskälla. Ett bra val är led downlights med integrerad LED-belysning. Du kan enkelt köpa en LED-belysning i en butik på internet som är specialiserade på LED. Det finns många olika varianter du kan välja på. LED-lampor har lång livslängd och de är dessutom väldigt energisnåla. 

Det finns många fördelar med led downlights

Downlights med LED finns i olika utföranden och vissa modeller är riktningsbara och kan rotera. Det innebär att du kan sätta ljuset på en viss detalj i ditt hem. Du har säkert något föremål som betyder lite extra för dig som du vill framhäva lite extra. I ett liten rum kan det vara svårt att få plats med belysning och då är en downlight ett bra val. Den här typen av belysning samlar inte heller massa damm och behöver därmed inte dammtorkas. Du kan sätta upp en led downlight i vilket rum du vill.

Fler nyheter