Omrörare för tuffa krav i Göteborg

26 februari 2022 patrick pettersson

editorial

Tuffa industrimiljöer ställer också tuffa krav på de omrörare som används i produktionen. Håller de inte måttet kan man inte upprätthålla produktionshastigheten och kan förlora såväl stora pengar som kunder. När man väljer omrörare för sin verksamhet måste man därför ta hänsyn till det fysikaliska värdet på det ämne man ska bruka omröraren med. Vissa vätskor kan exempelvis vara frätande, men också sura och basiska. Därför är det också viktigt att välja en omrörare av rätt material och som inte påverkas negativt av det ämne som den ska blanda.

 

Få hjälp med att hitta rätt omrörare

Det går inte att själv välja omrörare utan man måste ha experthjälp. I Göteborg finns det särskilda företag som kan allt om omrörare och olika pumpar för industrin. Men innan man kontaktar dem kan det vara bra att ha tagit reda på de olika ämnenas fysikaliska data. Ibland kan dessa värden variera beroende på temperaturförändringar och om ämnet kyls ner eller hettas upp. Det är viktigt att man får med alla värden då detta påverkar valet av omrörare.

 

Omrörare Göteborg

 

Ta in offerter från några olika företag

För den som letar efter en omrörare i Göteborg finns det några olika professionella företag som man kan vända sig till. Att konsultera ett företag för att hitta den omrörare som passar verksamheten bäst brukar vara kostnadsfritt. Därefter får man en offert som man får ta ställning till i lugn och ro. Det kan därför vara en god idé att konsultera mer än ett företag. Detta eftersom det är viktigt att hitta en bra samarbetspartner, då omröraren också kommer att behöva regelbunden service. 

Att regelbundet serva och underhålla omrörare och pumpar är viktigt. Detta för att man då slipper plötsliga avbrott eftersom slitna delar byts ut vid servicen. Men servicen behövs också för att omröraren ska klara att upprätthålla det höga produktionstempot.

Fler nyheter