Världen blir lite enklare med en ukulele i handen

13 januari 2021 Mikael Barani

När det känns som om att världen bara fortsätter att röra sig mot en allt högre grad av komplexitet – gå åt andra hållet!
Börja skala av och skala ned. Gör ditt liv enklare genom att inte behöva eller ha så mycket. 

Alla som nyligen har flyttat vet precis vad det handlar om. När man börjar rota omkring bland allt det där som man har på vinden och/eller i källaren så upptäcker man hur mycket som bara är rent skräp. Saker som man bara har tagit med sig, från lägenhet till lägenhet, men som man aldrig kommit till skott med att använda.

Låt dina drömmar bli till verklighet!

Framför allt blir man chockad över hur mycket småplock som man har samlat på sig genom åren. Obskyra bitar av plast och metall som bara ligger och tar upp plats i små lådor.

Varifrån kommer detta behov av att samla? Är det något genetiskt och evolutionärt som gör att vi sparar prylar – för en regnig dag.

Samtidigt så kan man ibland bli positivt överraskad. Man hittar saker som man trodde hade kommit bort, eller som man inte ens minns att man hade köpt. Till exempel en ukulele som bara har legat i en låda i alla år.
Plötsligt strömmar alla minnen tillbaka kring den tiden när man var lite yngre, och kanske mer fri från bekymmer, och drömde om att åka till Hawaii.

Kanske blev den där resan aldrig av, då. Däremot finns det alla möjligheter att åka nu, och kanske till och med köpa en helt ny ”uke” gjord av koa eller mahogny. För det är något speciellt med att knyta an till det landskap ur vilket ett instrument är sprunget. 

När allt som heter pandemi har blåst över – se till att du har drömmar som du vill följa och göra till verklighet.

Fler nyheter