Blank yta med polerskivor

25 februari 2021 patrick pettersson

Skriker bilen efter en ordentlig tvätt? Tar smutsen över dess vanliga färg och sitter ordentligt ingrott? Att stå och tvätta bilen för hand tar lång tid, i alla fall om man vill ha ett bra resultat. Dessutom är det ganska tråkigt att stå och dra handen upp och ned, upp och ned, tills man börjar se ett resultat. Det är mycket snabbare och smidigare att använda sig av polerskivor. 

Polerskivor ger ett bländande resultat utan att behöva stå och arbeta länge. Man köper helt enkelt polerskivor just för det materialet du ska polera. Har man en polermaskin använder man sig av den. Många fäster den dock på borrmaskinen vilket går lika bra. Det är något många redan har i hemmet.

Det finns olika material på polerskivorna, detta är beroende på vad du ska göra. Ska du till exempel ta bort rostfläckar kan du behöva en grövre polerskiva, dessa kan man sedan arbeta sig uppåt med tills man kommer till en finare skiva. 

Den sista touchen 

Man kan polera många olika saker, det behöver inte bara vara bilen. De finns de som polerar sina skinnskor, handskar, väskor, m.m. Det är viktigt att avsluta det hela på rätt sätt med ett bra medel för det materialet. Det finns speciella polermedel man lägger på utan problem. Detta applicerar man på polerskivorna eller direkt på materialet. 

Det gäller att lägga ut det försiktigt. Får man olika mycket medel kan det bli ett synligt ojämnt resultat. När du satt polermedlet bör du avsluta med en efterbehandling för ett långvarigt och bra resultat.

Det är skillnad på olika polerskivor och medel. Köper man kvalitet kan man räkna med ett bättre resultat. Behöver man hjälp med vad man ska välja bör man köpa dem av ett företag som är inriktat på just det. Då kan du få den hjälp du behöver.

Fler nyheter