Dags att köpa ytterdörr?

31 augusti 2021 patrick pettersson

En ytterdörr är kanske något som du inte tänker så mycket på. Men om det är något som sticker ut från mängden så kommer du säkerligen tänka på det.För när du ska köpa dörr till husets utsida, så kommer du se hur många vackra och funktionella dörrar det finns att välja på. Det är till och med så att en ytterdörr kan göra skillnaden på ett hus från en stil till en annan och från ett skick till ett annat.

Men ytterdörren kan även vara det som göra du ska få ovälkommet besök eller ej. Så lägg därför gärna en extra tanke när du ska köpa din ytterdörr. Såväl när det gäller vilken färg och modell du ska köpa, som vilken typ av dörr du ska köpa när det gäller dörrens säkerhet och lås. Men det är även en skillnad mellan de dörrar som finns i flerbostadshus och villor, då en spridning av exempelvis eld inte är något som en villadörr behöver stoppa.

Matcha eller mixa med fönster och garageport

Om du har en garageport som är synligt samtidigt som din ytterdörr, så kan det vara mycket smakfullt att matcha de två både när det gäller färg som stil. Där brukar de flesta tänka till lite extra. Men när det gäller färg och stil på fönster så kan det skilja sig en del. Ifall du har fönster som är lackade i genomskinlig lack så brukar man matcha med en dörr som är likadan. Men ifall fönstren är målade så kan färgen vara olika emot dörren.

En ytterdörr kan vara det utropsmärke som ett hus kan behöva för att få lite mer liv. Så ifall du har en mild och ljus ton på såväl fasad som fönster, så kan det vara snyggt att lägga till en lite mer mustig och mörk dörr. 

Fler nyheter