En välgörande massage

By:

Att unna sig en massage är så avslappnande för din kropp och det en välgörande behandling som låter kroppen återhämta sig. Det är så viktigt att man tar hand om sin kropp med rörelse men också att emellanåt få en massage är otroligt bra för kropp och sinne. I Sverige är det vanligare nu att få en massage men det borde göras oftare. I Asien är massage mer vanligt och det ingår i asiaternas rutin att få regelbundna massager. Asiater har mer av ett holistiskt tänk när det kommer till kroppen och det är något svenskar också borde anamma.

 

Behandlingar 

Det finns så många olika sorters massage att välja på. I Sverige finns det en stor variation av massage att välja på. Allt ifrån en klassisk svensk massage till en mer exotiskt thaimassage. Både är välgörande för kroppen men på olika sätt. En svensk massage är mer åt det knådande hållet medan en thaimassage är en kombination av stretch och rörelse med mål att skapa en medveten närvaro. En thaimassage är en fantastisk upplevelse och efteråt känner man sig som en ny människa. Hos https://www.aiyarathaiwellness.se/ får man uppleva en klassisk thaimassage och efteråt känna en ny energinivå i kroppen.

 

 

Thaimassage

Det sägs att thaimassage är 2500 år gammal och uppfanns vid Buddhas tid. Det är förstås svårt att veta vad som är sanning men det sägs att grundaren är en vän till Buddha och ska ha varit en ayurvedisk läkare. Denna läkare sägs ha skapat en kombination av yoga och ayurveda som en läkande metod. Denna metod ska då ha varit grunden till thaimassage och ska till en början enbart utförts av buddhistiska munkar. Munkars tradition fördes vidare till Thailand och spridningen av thaimassage var i full fart. Den thailändska medicinen är nu omåttligt populär och har en spridning över hela världen.

Posted in: massage