Konstgräset – trädgårdsägarens räddning!

17 augusti 2021 Lily Hansen

Det finns tyvärr de som blir så pass trötta på att klippa gräs och rensa ogräs att de bestämmer sig för att sälja sitt älskade hus och flytta till lägenhet. Är du en av de som känner så? Då kan det här vara en information som gör att du kan bo kvar i ditt hem, och fortsätta njuta av din trädgård i många år framöver. Tror du att tanken är att du ska asfaltera alla ytor eller göra trädäck som går över hela trädgården? Nej, du kan få behålla din gräsmatta.

Konstgräs är något som du säkert har stött på lite här och var. Det är ett material som använts inom sportens värld i många år, för att sportutövare ska ha ett perfekt underlag att utföra sporten på. Troligen har du sett konstgräs både på nära håll eller på tv, men lika troligt är att du inte ens tänkt på att det är något annat än riktigt gräs. Bara mer grönt och perfekt än vad du lyckas med i din egen trädgård.  

 

Mycket enkelt underhåll

När det gäller gräsmattor så är det inte bara klippning du ska göra. Du ska även gödsla, ta bort ogräs och se till att gräsmattan varken blir vattensjuk eller börjar vandra ner i rabatterna. Allt det slipper du om du använder dig av konstgräs från exempelvis https://scanturf.se/konstgras/. När grannarna kämpar i timmar med att hålla sin gräsmatta vacker kan du istället göra något annat. Som att läsa en god bok eller umgås med din familj.

Kanske rynkar du nu lite på näsan åt tanken på att ha konstgräs i din trädgård. Men då kan du tänka på att det är något som fler och fler faktiskt väljer. Och inte bara trädgårdsägare utan även parker. Det enda du behöver göra är att hålla gräsmattan ren från löv och grenar, och sedan njuta. 

Fler nyheter