När behovet av en advokat uppstår

By:

Det kan finnas flera tillfällen i livet då en advokat kommer att behövas. För att skriva tydliga kontrakt mellan köpare och säljare i stora affärer, eller agera medlare när familjemedlemmar inte kan komma överens efter eller inför en skilsmässa. Advokater kan behövas när du utsatts för ett brott eller anklagats för brottet. Du kan även behöva en advokat för att skriva ett testamente, eller bodelning. En advokat kan agera som rådgivare och försvarare, och är en säker källa till juridiska lösningar och håller sig ständigt uppdaterad med alla lagändringar.

 

 

Vad man kan göra när affärer går fel

 

Konsumenträtt är ännu en service som en advokatfirma har att erbjuda. Har du till exempel betalat för en produkt eller service men inte fått det du beställt? Då kan du ta vara på konsumentens rättigheter och lösa problemet med hjälp av en advokat. Det bästa du kan göra för att undvika stora ekonomiska förluster är att göra alla affärer skriftligt. En muntlig överenskommelse kommer inte att ha något värde när missförstånd uppstår mellan köpare och säljare. Läs igenom alla papper noga och be gärna din advokat att lusläsa kontraktet innan du skriver under.

 

Migrations- och asylrätt

 

Ibland befinner sig de som flyttar till Sverige inte i de bästa omständigheterna. Immigranter och flyktingar i behov av asyl behöver ofta hjälp för veta vilka rättigheter de har och vilka krav som ställs när de kommit till Sverige. Det kan vara svårt att ta hand om pappersarbetet när man nyligen flytt krig eller andra tråkiga upplevelser, och dessutom brukar språket vara ett problem. Därför finns det advokatfirmor som till exempel Ottosson & Pakas som kan bland annat engelska och arabiska. De tar sitt arbete på allvar och du kan söka upp deras hemsida på internet för att ta reda på vad mer de kan erbjuda inom migrationsrätt i Göteborg.

Posted in: advokat