Positioneringskuddar hjälper patienter med fysisk och mental smärta

12 februari 2022 jonas olsson

advertorial

När du ser på en kudde kanske du bara ser en mjuk, fluffig grej instoppat i ett örngott av tyg. Någonting som du lägger längst upp i sängen för att vila huvudet på när du ska gå och lägga dig. I så fall kommer du nu få lite nyheter, för det där är en väldigt begränsad och ärligt talat trångsynt bild av kuddar. En kudde har så mycket mer potential än ett bekvämt stöd för huvudet. Kuddar har krafter att hjälpa hela din kropp att må bättre om du använder dem rätt.

Du ska naturligtvis inte bara använda dem rätt, du ska även använda rätt produkter. Som till exempel positioneringskuddar. En positioneringskudde är exakt vad det låter som. Det är kuddar som hjälper dig till en bra position. Som i förlängningen kan hjälpa dig med både fysiska och mentala besvär. Du trodde kanske inte att så mycket potential fanns i en kudde? Tänk då om.

 

positioneringskuddar

 

Kuddar med otrolig potential

Fast en positioneringskudde är såklart inte som vilken kudde som helst. Det är som superkuddarnas superkudde. Faktum är att positioneringskuddar används inom neurologi, bariatri och palliativ vård. De är till både för att skapa en mer hälsosam upplevelse av kroppen, och av att ligga ned, för människor med smärtor. Ryggen är till exempel ganska utsatt och kan lätt få det stöd som behövs med hjälp av positioneringskuddar.

Någonting som du kanske inte visste är att positioneringskuddar även hjälper patienter med demens. Det botar naturligtvis inte demens, däremot kan det skapa en tryggare tillvaro i ett annars väldigt förvirrat och otryggt tillstånd. Att lägga sig på ett gäng positioneringskuddar är som att lägga sig på ett moln som samtidigt masserar dig. Som sagt, det trodde du inte först. Men som du ser har kuddar otroligt mycket större potential än vad som först möter ögat.

Fler nyheter