Pumpar i Göteborg gör upp om att vara bäst i stan

23 januari 2022 william eriksson

advertorial

I Göteborg pågår en ständig kamp om vilket fotbollslag som egentligen är det bästa. Giganterna IFK Göteborg är historiskt sett ohotad etta, men de senaste åren har de fått se sig både utmanade och sportsligt frånsprungna av BK Häcken från Hisingen. Gais och Örgryte har också tradition och anor, men har hamnat i något slags vakuum längre ned i serietillhörigheterna. Kampen i Göteborg borde dock handla om någonting annat än fotboll.

Den borde handla om pumpar. Inte bara pumpar, utan även pumpservice. Tänk om alla företag som säljer och reparerar pumpar också hade spelat i något slags seriesystem. I slutet av året avgörs vilken som har haft de bästa pumparna och den bästa pumpservicen under året. En åtråvärd titel alla som på ett eller annat sätt arbetar med pumpar i Göteborg borde aspirera på. Det kanske till och med kan sprida sig och bli en nationell tävling en vacker dag?

 

pumpservice - pumpar Göteborg

 

Två pumptävlingar

Egentligen borde väl dock tävlingen delas upp i olika grenar. I en gren får man tävla om vem som har den bästa pumpen. Den pump som lyckas pumpa med bäst resultat, allt mellan mejeriprodukter, kemikalier och trögflytande vätskor, vinner en vandringspokal. Man får sitt företag ingraverat och allting. Säsongen därefter får man försöka försvara sin titel. Troligtvis hade mängder av pumpar ställt upp för att försöka sno åt sig en så prestigefylld seger.

En annan gren i den här göteborgstävlingen skulle kunna handla om själva pumpservicen. Här mäter man vem som är vinnaren i förmågan att reparera pumpar som har gått sönder. Faktorer som snabbhet, kundservice och resultat över tid borde spela in när vinnaren ska utses. 

Olidligt spännande. Hoppas det här blir verklighet någon dag. Kanske finns en potentiell vinnare på den här länken: https://www.pump-pyrolysteknik.se/pumpservice-goteborg/. Men det ska ju som bekant tävlas om det först.

Fler nyheter