Rätt hål med betonghåltagning i Stockholm

01 september 2021 jonas olsson

Behöver du göra hål i en vägg, ett tak eller ett golv? Är materialet betong? Om du har gett dig på att försöka göra hålet själv så kanske du nu står där med ett hål som inte alls ser ut som du tänkt dig. Kanske blev hålet större än du planerat, det kanske inte är i närheten av den form du tänkte eller så kanske det blev fult runt hålet, som sprickor eller delar av betong som har trillat av från ytan vid sidan om hålet.

Betonghåltagning i Stockholm utförs av proffs som vet precis hur de ska göra och som dessutom har rätt utrustning. Och de flesta som vill ha hål i betong anlitar dem för att göra jobbet. Anledningen är precis det som beskrivs ovan, nämligen att det är mycket svårt att få det resultat du önskar i den typen av hårt material utan proffs med rätt utrustning. Det kan till och med bli så pass illa att du behöver ganska stora åtgärder för att återställa ytan igen.  

Proffs som skyddar huset

Om du nu tänker att det värsta som kan hända ifall du gör ett hål i betong själv, är att det blir fult. Då kanske du också tänker att det inte gör något för du kan lätt laga det som blir fult. Men att anlita proffs kan faktiskt bli det som skyddar ditt hus. Det är en yrkesgrupp som inte enbart är utbildade på att göra en betonghåltagning. De vet även vad som händer gällande exempelvis bärigheten i din konstruktion.

När du gör ett hål någonstans i ditt hus, antingen det är för att sätta in ett glasparti i väggen eller för att dra upp ett rökrör från kaminen, så påverkar det husets bärighet. Du bör alltså aldrig göra det utan att först ha kollat att det kan fungera. 

Fler nyheter