Rätt hemmakontor med golvskydd till kontorsstolar

05 augusti 2022 Mikael Barani

editorial

Att jobba hemifrån har sannerligen sin egen charm. Tillvaron blir ofta mer avslappnad och flexibel när man själv kan sätta ramarna för hur ens arbetsdag kan se ut. Det gäller förstås att ha disciplinen som krävs för att hantera detta – och så måste man naturligtvis också trivas med att inte ha samma sociala sammanhang omkring sig som man har på ett kontor.

Inred hemmet rätt

Under de senaste åren är det många  av oss som upptäckte fördelarna med att arbeta hemifrån och gärna vill fortsätta göra det nu, även efteråt. Det är som sagt skönt att kunna ha mer kontroll över sin dag och känna att man kan styra sin tillvaro i en större omfattning jämfört med när man är på det stora kontoret.
Flera av oss har säkert också optimerat våra hem efter detta: man har kanske skapat ett dedikerat rum för arbete där man har fixat en ergonomisk sittplats, komplett med golvskydd till kontorsstolar för att inte slita på golvet.

Golvskydd till kontorsstolar

Naturligtvis har detta påverkat hur kontoren ser ut idag. Många arbetsgivare går över till så kallade hybridkontor som är anpassade för medarbetare som delvis arbetar hemifrån men även kommer in på kontoret med vissa mellanrum.
Det är bara att konstatera att vi befinner oss i konstant förändring och det kan vara de mest oväntade saker som formar och förändrar vår tillvaro.

Samtidigt gäller det att komma ihåg att vi är en social varelse. Vi frodas helt enkelt av kontakt med andra människor, det är en del av våra gener. Det finns självklart individuella variationer, man kan vara intro- eller extrovert i olika omfattning.
Däremot mår vi bra av att vara kring andra, särskilt förstås när vi känner oss sedda och förstådda av vår omgivning. Sådant kan vända en dålig dag till en bra dito och samtidigt göra ett arbete roligare.

Fler nyheter