Resårmadrass för sköna nätter

14 februari 2020 Cecilia Olsson
Resårmadrass för sköna nätter

En bekväm säng är bland det bästa man kan ha för att säkerställa god sömn. Det finns såklart annat som också spelar in som till exempel mörker, ljudnivå, mentalt tillstånd samt vad man ägnat sig åt under dagen. För att få en god natts sömn är det bra att röra på sig under dagen eller ta ut sig på något sätt så att man känner sig riktigt trött när det är dags att sova. Rutiner kan också påverka mycket då kroppen kan lära sig när det är dags att sova, precis som att den börjar känna på sig när det är dags att äta. 

För att få optimal sömn sägs det att det ska vara mörkt, svalt och tyst. Något som inte alltid är så lätt om man till exempel har en lägenhet med tunna väggar i innerstan. Men det finns i alla fall några knep man kan ta till, exempelvis mörkläggande gardiner som täcker hela fönstret (eller fönstren) samt öronproppar som stänger oljud ute. Ett svalt sovrum ska vara bra eftersom kroppen får svårare att slappna av då det är för varmt. Det beror på att kroppstemperaturen sjunker en aning när man sover, så genom att sänka värmen blir det lättare för kroppen att somna.

Sedan var det ju det där med att ha en skön säng. Man kan investera i en riktigt bra ny säng eller så kan man komplettera den man redan har med en ny resårmadrass. En madrass ska vara så pass mjuk att axlar och höfter sjunker ner något, vilket gör att ryggraden hålls rak då man ligger ner. Hårdheten man ska ha bestäms därför ofta av hur mycket man väger. Hos Bättre Nätter finns ett brett sortiment och det är inga problem att hitta en resårmadrass som passar ens behov. Bättre Nätter lämnar dessutom 100 dagars sömngaranti för att man ska kunna vara säker på att man får en madrass som ger en den goda sömn man behöver.

Fler nyheter