Sjukförsäkring ger trygghet

22 juni 2022 Jenny Olsson

editorial

Idag pratar man mycket om hållbarhet. Inte bara när det gäller miljön utan också hur vi människor blir mer friska och hållbara. Det gäller också om man har anställda. Det gäller att värna om de anställda för att de ska må bra, trivas och göra ett bra jobb. Ofta tjänar man som arbetsgivare på att lägga extra energi och även pengar på att de anställda ska må bra, då det brukar ge mer tillbaka.

En stor och viktigt punkt när man har anställda är att de ska känna trygghet hos dig som arbetsgivare. Det finns mycket man kan göra för att få dem att känna sig trygga men något som är relativt enkelt och som är en självklarhet för många arbetsgivare är att ha en sjukförsäkring till sina anställda. 

 

Sjukförsäkring

 

Anmäl sjukperioden på internet

Idag känner många stress över den ekonomiska biten. Inte minst under det senaste halvåret då såväl el- som bensin- och matpriser har skenat. Därför är det viktigt att h en sjukförsäkring så de anställda kan känna att de kan vara sjuka utan att ekonomin ska rasa. Idag är nio av tio anslutna till Afa Försäkringar, https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal vilket gör att de anställda har rätt att få ersättning om de blivit beviljade sjukpennning från Försäkringskassan.

Även om en försäkring inte täcker upp hela lönen så hjälper det till mycket. Som mest får en anställd ut 80 procent av Försäkring och Afa kan betala ut upp till 12,5 procent åt den sjukskrivne, vilket an göra mycket på sikt om den anställde är sjuk under långa perioder. Som anställd ska man ha råd att vara sjuk och ska inte behöva oroa sig över inkomstbortfall, därför är det viktigt med en sådan här typ av försäkring. Om man som anställd blir sjukskriven och beviljad sjukpenning från Försäkringskassan kan man enkelt gå in på Afas hemsida för att anmäla ärendet. 

Fler nyheter