Skicka fordon

06 september 2018 Matilda Olsson
Skicka fordon

Fordonsindustrin är för många länder en mycket viktig del av näringslivet som ger många arbetstillfällen och håller folk i sysselsättning. Bara i Sverige arbetar nästan 140 000 personer inom fordonsindustrin och exporten av fordon beräknas vara värd ca 180 miljarder. Det har lett till att fordonsbranschen är en av världens viktigaste ekonomiska sektorer. Den här typen av verksamhet hade inte varit möjlig utan en fungerande metod för frakt vilket visar hur viktigt det är att företag som schenker finns och erbjuder sina tjänster. Många industrier är helt beroende av fraktföretag för att deras verksamheter ska gå runt eftersom fordonen behöver fraktas till olika länder. 

De senaste åren har kraven på att fordonen som tillverkas ska minska sin klimatpåverkan varit högre och därför har produktionen av miljövänliga fordon ökat. Men detta gäller inte bara för fordonen utan också för sättet de fraktas på. Därför erbjuder Schenker ett flertal olika fraktsätt, bland annat via sjöfrakt, flygfrakt och med landtransporter. Där kan man välja till miljövänliga transportsätt för att minska sin klimatpåverkan så mycket som möjligt. Hos Schenker finns ett flertal anställda som är specialiserade på just fordonsfrakt vilket gör att det finns team över hela världen som är experter på detta. Man kan därför känna sig tryggt förvissad om att det man skickar är i säkra händer hos erfarna experter.

I tillägg till att kunna erbjuda en säker frakt av fordonet tillhandahåller Schenker även hel del tilläggstjänster så som logistiklösningar för färdiga bilar, reservdelar och andra komponenter, inspektion av fordonet innan det skickas iväg för lagning och reparation samt olika tjänster där reservdelar kan lagras. Är man ny på fordonsmarknaden är det inga problem, Schenker har en särskild internationell resurspool där nystartade företag från hela världen får hjälp med att komma igång och börja frakta fordon. Oberoende av om man är en ny eller gammal kund kan man alltid räkna med att få hjälp med att skicka sitt gods vart som helst i världen.

Fler nyheter