Snygga, säkra och praktiska motorcykelkläder

19 augusti 2021 Lily Hansen

Tänk dig att du är ute på en tur med din motorcykel, du känner vinden i ansiktet och njuter förhoppningsvis av omgivningarna. Upplevelsen är viktig men det är också otroligt viktigt hur man är klädd. Förutom det rent estetiska är vikten av att ha ordentliga motorcykelkläder väldigt stor. 

En olycka i hög hastighet kan få hemska och i värsta fall fatala konsekvenser om man inte skyddar sig ordentligt. Det bästa är att man inte behöver tumma på det estetiska när man väljer skydd. Byxor, handskar, jackor, stövlar och boots finns i många olika utföranden.

Byxor och jackor

Det finns mängder av olika byxor och jackor i allt från skinn till jeansmaterial. Visste du att det finns motorcykelbyxor som ser ut som jeans, både svarta stentvättade och blåa? Mycket snygga, och de är förstärkta på alla viktiga ställen för att minska risken för skador om den fruktade olyckan skulle vara framme. Det finns naturligtvis den mer klassiska modellen i skinn också, ett material som i sig skyddar mycket bra men även dessa är förstärkta. De allra flesta jackor är gjorda av skinn på grund av säkerhetsaspekten.

 

 

Säkra, snygga och stötdämpande stövlar

Stövlar finns i många olika modeller. Det finns stilrena boots i läder med Goretex eller Goretexliknande material som både värmer och andas. Sulan på stövlarna är antibakteriell och stötdämpande. Det finns även sportigare stövlar med mer racerkänsla. De är förstärkta med plast/gummi en bit upp på vaden för extra säkerhet. Skinnboots och skinnstövlar i olika modeller, naturligtvis förstärkta, är en klassisk och vanlig fotbeklädnad.

Både stövlar och motorcykelkläder i övrigt kan och bör vara CE-certifierade. CE-certifikat garanterar att stövlar och motorcykelkläder är testade och säkra. Det finns i olika nivåer där ett är högst och tre lägst. Som sagt, utbudet är stort gällande alla typer av snygga och säkra motorcykelkläder.

Fler nyheter