Svårt och komplicerat med migrationsrätt i Göteborg

13 september 2021 jonas olsson

Det är omöjligt att förstå vad man behöver gå igenom när man flyr sitt eget land. När man flyr sitt land och söker asyl. Asyl betyder fristad, det är för den som flyr. Så varför flyr man sitt land? Det kan finnas flera anledningar. Som krig, läggning, religion, med mera. Oavsett vilket är det viktigt att man får det skydd man behöver och att man känner sig välkommen i det nya landet. 

Migrationsrätt i Göteborg tar hand om flera sådana här fall hela tiden. Fall där människor gör sitt bästa för att klara sig. En del flyr inte bara ett dåligt liv, för dem handlar det om liv och död. Att komma till ett land som Sverige är en otrolig lycka. Vi lever fritt här och är fria att göra i stort sett vad vi vill. För att lyckas få asyl här kan man behöva hjälp av en duktig advokat som är van med frågorna om migrationsrätt. 

 

 

De för din talan åt dig 

Att komma till ett nytt land är långt ifrån enkelt. Att lära sig och anpassa sig efter det nya kan mins sagt vara en match. Men framför allt att lära sig språket. Att göra sig hörd på ett annat språk är inte heller lika enkelt. Om man inte har tolk. Har du däremot en advokat vid sin sida så för de din talan åt dig. De kommer att vara din röst och göra allt för att du ska få stanna i Sverige.

Gör allt rätt redan från början och ansök om asyl när du är vid gränsen eller inne i Sverige. Därefter får du vänta på ett besult. Men besultet behöver inte vara det slutgiltliga. Framför allt inte med hjälp från en advokat som tar dig igenom allt. Det är inte enklare, men blir bättre med deras hjälp.

Fler nyheter