Tjänstvillig låssmed i Stockholm city

30 november 2021 william eriksson

editorial

Det är en otrevlig överraskning att plötsligt finna sig utelåst från sitt hem. Du står utanför dörren och kan inte hitta din nyckel, du rotar i fickorna, du kollar alla fack i väskan, men nyckeln finns helt enkelt inte där. Har du en reservnyckel undanstoppad någonstans?

Om du inte har någon möjlighet att ta dig in, får du ringa en låssmed i Stockholm city som har nära till att komma och öppna för dig. Det kan vara en dyrköpt erfarenhet att tappa kontrollen över sina nycklar, inte minst när det gäller din hemförsäkring. Tjuvar ska inte kunna ta sig in alls, och allra minst med nyckel. 

 

Låssmeden gör fler nycklar åt dig

När låssmeden har öppnat för dig och bytt ditt lås, kan du passa på att beställa fler nycklar, så att du har några i reserv hos riktigt betrodda vänner. Föräldrar brukar ha en reservnyckel till sina vuxna barns bostad, ifall något skulle hända, så att de snabbt kan komma till hjälp. Din bästa kompis i närheten kanske ska ha en nyckel också, för säkerhets skull. 

Du måste ha total koll på vilka det är som har dina reservnycklar. Har någon stulit din nyckel är det bäst att byta lås, så att du inte får någon ovälkommen gäst. Hemförsäkringen gäller inte om du så att säga bjuder in tjuven. 

 

image

 

Nycklarna på köksbordet

I bästa fall har du bara varit slarvig och smällt igen dörren efter dig, och dina nycklar ligger kvar på köksbordet eller på hallbyrån. Men du måste ändå kunna komma in i din bostad. Kanske har ni en fastighetsskötare som har en specialnyckel och kan låsa upp för dig, annars får du tillkalla en låssmed.

Nycklar kan också råka följa med upp när man hämtar något i sin väska eller jackficka. Ha därför alltid dina nycklar i ett stängt fack, gärna med blixtlås.

Fler nyheter