Bättre användning av din pickup med en flakkåpa

18 maj 2021 jonas olsson

När du köpte din pickup så var du så glad över att ha ett öppet flak. En stor yta som du kunde packa på och som dessutom var lätt att lossa från. Men nu har du mer och mer börjat fundera över ifall du gjorde fel val ändå. Om du skulle köpt den där skåpbilen istället. Men samtidigt är ju flaket bra att ha då och då. 

Tänk om det fanns en lösning där du kunde ha ett flak när du vill och en kåpa när du vill. Det hade ju varit perfekt. Och det är precis det du kan, om du investerar i en flakkåpa. En möjlighet att kunna täcka din last med något robust som du också kan ta av när du vill det. På det viset får du två bilar i en utan att behöva investera i en bil till. 

Eller då och då känna att du har fel bil. Kåpan kan du också märka med ditt firmanamn eller något som du känner att du vill ha. Är du en privatperson så kan du märka kåpan med gårdens namn, ditt efternamn, eller ditt motto.  

 

 

Lätt och enkelt

Det smidiga med en kåpa är att den inte behöver vara så tung och otymplig som skåpet på en skåpbil. Eftersom du ska kunna lyfta av den om du vill, så behöver den vara stabil och robust, men samtidigt så pass lätt att du ska kunna lyfta av den enkelt. Även om du kanske behöver någon som hjälper dig för att inte skada varken bilen eller kåpan om du tappar greppet eller orken.

Genom att använda kåpan kan du slippa binda fast lasten och skydda den med en presenning. Bara det kan kännas värt, efter att du fick stanna på motorvägen när presenningen lossnade i ena änden, och riskerade att släppa.

Fler nyheter