Fastnat i ett tankemönster?

By:

Det är faktiskt vanligare än man tror att fastna i ett och samma tankemönster. Det kan handla om precis vad som helst. Känslor man inte riktigt förstår, en händelse man varit med om eller bara en viss situation man reagerar på samma sätt i. 

 

Om man känner så kan det vara bra att ta hjälp av någon. Någon som med hjälp av samtalsterapi eller vägledande samtal kan hjälpa en förstå varför man tänker och känner som man gör. Men också någon som kan hjälpa en att bryta dessa mönster.

 

 

Vägledning i form av samtal

 

Att prata om saker är viktigt. Det hjälper oss att förstå en situation men också att bearbeta den. Att tvinga sig till att sätta ord på känslor är en viktig del i att gå vidare. För när vi inte pratar om saker får vi ingen chans att bearbeta det vi känner. 

 

Men ibland vill man inte riktigt prata om allt med vänner och familj. Och det ska man inte behöva göra heller. Ibland handlar ju dessa känslor om familjen eller vännerna och då kan det vara bra att reda ut det med sig själv först, innan man diskuterar det med sina nära. I såna fall kan det kännas skönt att boka en tid för ett vägledande samtal.

 

Olika typer av samtal

 

Det finns många olika typer av vägledande samtal. En del lägger fokus på din inre resa, andra kan lägga fokus på ett specifikt ämne som du behöver hjälp med. Du kan boka en tid för vägledande samtal i Nyköping. Ett område du kan få hjälp med där är för dig som har barn och upplever bekymmer i er relation. Där får du hjälp att hantera dessa känslor och reda ut problematiken kring det. Om du är intresserad av att läsa mer om det kan du göra det här https://www.kirsimarjahealing.se/.