Handskar som passar bra på handen hittas i en handskaffär

08 februari 2022 jonas olsson

editorial

Den dagen man ska handla ett par handskar som man vill ska sitta bra gör man klokt i att gå till en riktig handskaffär. Det är där man finner ett utbud som gör att alla kan hitta sin egen speciella handske. Här finns det flera färger att välja mellan och storlekarna duggar tätt på ställningarna där handskarna hänger. 

Vissa handskar ligger bakom glas på små välanpassade hyllor. Det är då man får be om hjälp att plocka fram dem för att kunna prova om de sitter lika bra som de ser ut att göra. En handske som glider på handen och formar sig efter den är en njutning att ha på sig. Vill man ha en handske i riktigt skinn får man punga ut med lite mer pengar än vad man behöver göra för en handske som är gjort i syntetiskt material. Går man till en bra handskaffär kommer man att märka skillnad.

 

handskar

 

Olika material funkar till olika tillfällen

Ska man ha en handske som fungerar bra i vinterkyla kommer det ett helt annan material i fråga än om man vill ha en lätt sommarhandske för att kanske skydda sig från solen. I det senare fallet kan en handske gjord i bomullsmaterial fungera bra medan en handske i varm och skön fårull är oslagbar vid kraftig kyla. Sedan finns ju även arbetshandskar.

Så det går tyvärr inte att köpa en allroundhandske som fungerar bra i alla väder. Det är lika bra att handla upp sig på några stycken handskar för olika slags tillfällen i livet. Detsamma gäller för olika väderlek. Kanske vill någon ha en aftonhandske medan det är helt irrelevant för en annan person. Likaså kan någon vara helt förälskad i att använda bilhandskar medan det är en ren utopi för en annan person som kanske inte ens har körkort.   

Fler nyheter