Med LED Strip är det enkelt att variera och göra belysningen i hemmet extra spännande

15 maj 2021 Cecilia Olsson

En LED Strip är en produkt som verkligen kan göra hemmet mer intressant och framförallt mer upplyst. Det är en otroligt flexibel belysning som kan fästas på de allra flesta platser både inomhus och utomhus. Med en variation av färger och möjlighet att dimma ljuset kan man förändra rummets sken på bara någon sekund. De passar till allt från vardagligt bruk till temafester och är framförallt populära i barnrummet där barnet själv kan leka med härliga färger. 

Det finns många platser i hemmet som en LED Strip kan förgylla

LED Strips kan verkligen framkalla snygga effekter där de sitter och många väljer att använda dem i hyllor för att framhäva objekten som står där. Även på eller bakom TV-bänken kan det vara snyggt med ljus och genom att installera svag belysning bakom TV:n så blir intrycket av bilden inte lika skarp jämfört med om det är kolsvart runtomkring.  

En annan plats där det är populärt att använda sig av LED Strips är i trappor. Genom att placera LED Strips på varje trappsteg (som lyser uppåt eller nedåt beroende på trappans utformning) så blir trappan både snyggare och säkrare. Det passar på trappor både inomhus och utomhus, det är dock viktigt att välja en LED Strip som tål fukt och kyla om den ska sitta ute. 

Flexibla samtidigt som de är ett bättre val för miljön och plånboken

Förutom att LED Strips erbjuder nästan gränslösa möjligheter så har de dessutom fördelen att de är energieffektiva. Har man dekorativ belysning så är risken att man inte tänder den så ofta om det syns allt för tydligt på elräkningen, samtidigt som det kan gnaga på ens samvete gentemot miljön om energiförbrukningen är onödigt hög. Med LED lampor av hög kvalitet förbrukas betydligt mindre energi jämfört med de flesta andra lampor. 

Hos LED MegaStore hittar man flera olika LED Strip modeller och de har dessutom alla tillbehör som kan behövas för att man ska få ut så mycket som möjligt av sin belysning. 

Fler nyheter