Se långt vid lägerelden

02 maj 2019 Mikael Barani
Se långt vid lägerelden

Visst är det något speciellt att samlas kring en lägereld? Efter en dags vandring, eller kanske en tur i kajak, så är det skönt att bara få sätta sig ned och äta och umgås kring en eld. 
Eller för den delen bara att tända en eld på tomten och samla familjen kring den (var dock försiktiga med tanke på torka och gräsbränder).

Känslan av att spendera tid med nära och kära, och se kvällen övergå till nattens mörker, är en speciell upplevelse. Den väcka något primalt i oss som inte riktigt går att förklara. En känsla av samhörighet. Inte bara med varandra, utan med något större.

Det är något med mörkret som för oss närmare med varandra. Kanske en känsla av att enas mot ett yttre hot.
När man sitter ute blir natten så närvarande och total. En sorts diffus fiende som inte går att ta på, och som därför kanske blir ännu kusligare än något mer konkret.
Det är som i skräckfilmer: Det är alltid som läskigast innan man har sett monstret. För inget skrämmer oss egentligen mer än vår egen fantasi. När den får löpa amok så är det värre än att se en zombie i vitögat.

Som tur är så finns det tekniska lösningar på detta problem. För den som vill undvika att fantisera om vilka sorters varelser som kan tänkas gömma sig i natten så kan Kikkertland.se erbjuda nattkikare i flera olika modeller. Naturligtvis kommer de i olika prisklasser, även om denna typ av kikare generellt är lite dyrare än vanliga kikare. 

Nattkikarna från Kikkertland passar utöver vid lägerelden även ute till sjöss. De ökar därigenom säkerheten om du måste navigera i natten. Genom IR-belysning kan du också se extra långt med dessa nattkikare.
Speciellt viktigt om du vill undvika sjöfarande zombies som också är ute på segelsemester och letar efter någonstans att lätta ankar.

Fler nyheter